Punând laolaltă notele erbacee ale Sauvignonului Blanc cu cele de muscat ale Muscat Ottonelului am ajuns la acest cupaj aromat, corpolent, perfect pentru serile de vară, pentru o cină cu pește si fructe de mare.
Soi de viţă de vie: Muscat Ottonel si Sauvignon Blanc
Tip Vin: Alb Sec
Regiune viticolă: Moldova
Denumire de Origine: Denumire de Origine Controlată "Huși" - Cules la Maturitate Deplină
Note de degustare
Vin galben-pal, cu o prospețime aparte, specifică microclimatului Averești, unde notele de Muscat Ottonel se împletesc armonios cu cele de coacăz negru. Gustul amplu și ușor crocant, cu un final mediu-lung și citric, oferă o senzație suavă de răcorire a boltei palatine. Este un cupaj echilibrat și aromat, care încântă simțurile cu complexitatea sa proaspătă.
Asocieri culinare
Impreună cu fructe de mare si preparate din peste, paste în sos alb, rizotto.
Temperatura de servire recomandată: 8-10° C