AVEREȘTI este cuvântul-cheie care desemnează nu orice Busuioacă, ci doar pe aceea originală, care se bucură de recunoașterea specialiștilor și amatorilor de decenii (unii spun chiar secole). Strugurii de Busuioacă aici și-au găsit cele mai bune condiții de sol și climă pentru a se exprima gustativ și aromatic într-o manieră unică - adeseori imitată, dar niciodată egalată. Aici, la Averești, prin cultivarea atentă a mai multor biotipuri de Busuioacă, iau naștere vinuri seducătoare prin prospețime, intensitate a gustului și calitate a aromelor care dau standardul de referință al acestui soi.
Soi de viţă de vie: Busuioacă de Bohotin
Tip Vin: Rose Sec
Regiune Viticolă: Moldova
Denumire de Origine: Denumire de Origine Controlată "Huși" - Cules la Maturitate Deplină
Note de degustare
Arome intense de busuioc uscat completate de note florale. Gust dominat de fructe albe - într-un strat delicat de petale de trandafir și grepfruit roz. Final elegant, cu note ușor condimentate. Concentrația de zahăr și aciditatea ridicată se completează atât de bine încât permit păstrarea aromelor specifice soiului, dar răspund și exigențelor băutorilor de vin sec.
Asocieri culinare
Asocierea dintre brânzeturile maturate sau grase, dar și mix de fructe de mare la grătar, va completa foarte bine momentele când alegeti să vă bucurați de inconfundabila Busuioacă de Averești.
Temperatura de servire recomandată: 8° C