en ro
Back

Vinuri

Scroll

NATIVA / NATIVUS

Domeniile Averești

Nativus-zghihara

Definirea stilului pentru vinurile NATIV de Averești este rezultatul unei munci minuțioase, al selecției precise a microterroir-ului si parcelelor, si la variate si moderne tehnici de vinificație.

ZGHIHARA DE AVEREȘTI 0,75l

Arome plăcute, dar discrete, de mere verzi, lime și agrișe. Vioi, proaspăt și fructat, cu nuanțe ușoare de măcriș și cu un postgust mineral, acesta este vinul tău de zi cu zi.

BUSUIOACĂ DE AVEREȘTI 0,75l

Numele îi provine din aromele puternice de busuioc de care vinul se bucură și zona în care a fost descoperit. Aroma roseului Nativa Busuioacă de Averești este intensă, un melanj delicat cu note de flori de câmp, trandafiri și citrice coapte – ceea ce face din acest vin un “spectacol de balet al gusturilor”.

FETEASCĂ NEAGRĂ DE AVEREȘTI 0,75l

Arome complexe, de prune, chiar magiun și compot de vișine în prim plan, dar și cu nuanțe fine de fum în fundal. Gust cu note rustice, ca al oricărui strugure roșu crescut în zone mai reci, dominat de fructe roșii de pădure și cireșe negre. Mirosul ușor de piper alb – caracteristic vinurilor roșii obținute în zone de altitudine.

ROSE DE AVEREȘTI 0,75l

Nativa Rose de Averești îmbină corpul delicat al unui rose, cu aromele puternice de Merlot. Notele florale se împletesc cu nuanțele de fructe de pădure și creează acest rose expresiv cu o personalitate memorabilă.

ALIGOTE DE AVEREȘTI 0,75l

Nativus Aligote impresionează prin mineralitatea ridicată și aromele ierboase. Are note de agrișe, mere verzi, citrice și un final lung, mieros, cu gust de piersici coapte. Asta face din Nativus Aligote un vin proaspăt și răcoritor, chiar vibrant.

CHARDONNAY DE AVEREȘTI 0,75l

Arome complexe de flori de salcâm, cu ușoare nuanțe de lemn de stejar, ce completează gustul amplu, elegant, potențat de componenta baricată a vinului. Aciditatea este una nu prea ridicată, medie, dovada că strugurii au fost recoltați la maturitatea deplină. Tușele finale sunt asemeni unor unduiri untoase care îmbracă într-un mod plăcut bolta palatină.

SAUVIGNON BLANC DE AVEREȘTI 0,75l

Unul dintre cele mai cunoscute soiuri de struguri albi din lume, Sauvignon Blanc și-a găsit o a doua casă la Averești. Vinul se deschide cu arome intense de flori de iasomie care apoi evoluează în note de fructul pasiunii, pepene galben și o atingere delicată de piersici albe. Generos, catifelat, dar cu o personalitate puternică, Nativus Sauvignon Blanc se distinge printr-un caracter aparte.

TRAMINER DE AVEREȘTI 0,75l

Aromat și proaspăt, Nativa Traminer este un vin cu un gust generos fructat și tandru. Vei simți note de fructe tropicale precum mango și anans, flori de salcâm și o aromă vegetală plăcută care se îmbină atât de bine cu aciditatea și postgustul dulceag.

DIAMOND

Domeniile Averești

poza averesti - magnum

Luați-va prietenii, turnați Magnum Diamond Domeniile Averești in pahare elegante si lăsați magia aromelor sa va învăluie delicat, odată cu efervescenta unei seri perfecte!

BUSUIOACĂ DE AVEREȘTI SEC 0,75l - JUNIOR

Arome predominante de petale de trandafir. Gust savuros de pere zemoase cu accente de trandafir și muscat. Final elegant, cu note de busuioc.

FETEASCĂ NEAGRĂ BARRIQUE 0,75l - JUNIOR

Arome discrete de vanilie completate de note ciocolata. Gust dominat de prune uscate pe loznita. Final elegant, cu note usor condimentate.

BUSUIOACĂ DE AVEREȘTI SEC 1,5l - MAGNUM

Arome intense de busuioc completate de note florale. Gust dominat de fructe albe – într-un strat delicat de petale de trandafir. Final elegant, cu note usor condimentate.

BUSUIOACĂ DE AVEREȘTI DEMISEC 1,5l - MAGNUM

Arome intense de busuioc completate de note florale. Gust dominat de fructe albe -într-un strat delicat de petale de trandafir. Final elegant, cu note usor condimentate.

HERB

Domeniile Averești

poza averesti - herb

Herb este denumirea veche românească pentru blazon sau neam nobil, si tot Herb este definit de Oxford dictionary ca fiind cuvântul generic pentru plantele aromatice.

BUSUIOACĂ DE BOHOTIN SEC 0,75l

Arome de busuioc bine maturat si accente suave de trandafir. Gustativ se simte un echilibru intre notele de trandafir si cele de grapefruit,care contureaza senzatia de prospetime a vinului. Final lung, placut cu senzatii dulci de fructe rosii.

BUSUIOACĂ DE BOHOTIN DEMISEC 0,75l

Arome dominante de busuioc completate de note de muscat. Gust proaspat cu tonuri subtile de cirese si mere dulci. Final delicat, cu note de trandafir.

BUSUIOACĂ DE BOHOTIN DEMIDULCE 0,75l

Arome de busuioc si de grapefruit completate cu note de trandafir. Aciditatea bine integrata în corpul vinului este cea care confera echilibrul perfect. Postgustul este lung, delicat şi aromat cu un final de nectarine şi urme de busuioc.

MUSCAT OTTONEL & SAUVIGNON BLANC 0,75l

Un vin cu o prospetime aparte, specifica microclimatului Averesti, unde notele de muscat se impletesc intr-un mod armonios cu cele de coacaz negru. Gustul este amplu, usor crocant, cu un final mediu- lung, citric, dar suficient de aromat pentru a crea o senzatie suava de racorire a boltei palatine.

TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ & SAUVIGNON BLANC 0,75l

Vin prospat cu arome soc si usoare nuante florale. In gust se simt notele de nuci si miere poliflora, usor dulci, bine echilibrate de aciditatea placuta care dau acestui vin un caracter aparte.

FETEASCĂ NEAGRĂ & BUSUIOACĂ DE BOHOTIN 0,75l

Vin proaspat cu arome explozive de fructe de pădure și note de frisca, completate de fructe roșii și nuanțe fine de pământ si trufe. Gust plin, vesel, cu note rustice, variind de la fructe proaspete la tonuri de gem. Final fructat, bine punctat de aciditatea placuta.

?
Acest website colectează date statistice anonimizate, conform cu politica noastră de confidențialitate.   DA - click aici pentru acord.   NU - click aici pentru dezacord.
×

Bine ați venit!

Aveți peste 18 ani?