en ro
Back

Vinuri

Scroll

NATIVA / NATIVUS

Domeniile Averești

Nativus-zghihara

Definirea stilului pentru vinurile NATIV de Averești este rezultatul unei munci minuțioase, al selecției precise a microterroir-ului și parcelelor, la variate și tehnici moderne  de vinificație.

ZGHIHARA DE AVEREȘTI – NATIVUS

Arome plăcute, dar discrete, de mere verzi, lime și agrișe. Vioi, proaspăt și fructat, cu nuanțe ușoare de măcriș și cu un postgust mineral, acesta este vinul tău de zi cu zi.

BUSUIOACĂ DE AVEREȘTI – NATIVA

Numele îi provine din aromele puternice de busuioc de care vinul se bucură și zona în care a fost descoperit. Aroma roseului Nativa Busuioacă de Averești este intensă, un melanj delicat cu note de flori de câmp, trandafiri și citrice coapte – ceea ce face din acest vin un “spectacol de balet al gusturilor”.

FETEASCĂ NEAGRĂ DE AVEREȘTI – NATIVUS

Arome complexe, de prune, chiar magiun și compot de vișine în prim plan, dar și cu nuanțe fine de fum în fundal. Gust cu note rustice, ca al oricărui strugure roșu crescut în zone mai reci, dominat de fructe roșii de pădure și cireșe negre. Mirosul ușor de piper alb – caracteristic vinurilor roșii obținute în zone de altitudine.

ROSE DE AVEREȘTI – NATIVA

Nativa Rose de Averești îmbină corpul delicat al unui rose, cu aromele puternice de Merlot. Notele florale se împletesc cu nuanțele de fructe de pădure și creează acest rose expresiv cu o personalitate memorabilă.

ALIGOTE DE AVEREȘTI – NATIVUS

Nativus Aligote impresionează prin mineralitatea ridicată și aromele ierboase. Are note de agrișe, mere verzi, citrice și un final lung, mieros, cu gust de piersici coapte. Asta face din Nativus Aligote un vin proaspăt și răcoritor, chiar vibrant.

CHARDONNAY DE AVEREȘTI – NATIVUS

Arome complexe de flori de salcâm, cu ușoare nuanțe de lemn de stejar, ce completează gustul amplu, elegant, potențat de componenta baricată a vinului. Aciditatea este una nu prea ridicată, medie, dovada că strugurii au fost recoltați la maturitatea deplină. Tușele finale sunt asemeni unor unduiri untoase care îmbracă într-un mod plăcut bolta palatină.

SAUVIGNON BLANC DE AVEREȘTI – NATIVUS

Unul dintre cele mai cunoscute soiuri de struguri albi din lume, Sauvignon Blanc și-a găsit o a doua casă la Averești. Vinul se deschide cu arome intense de flori de iasomie care apoi evoluează în note de fructul pasiunii, pepene galben și o atingere delicată de piersici albe. Generos, catifelat, dar cu o personalitate puternică, Nativus Sauvignon Blanc se distinge printr-un caracter aparte.

TRAMINER DE AVEREȘTI – NATIVA

Aromat și proaspăt, Nativa Traminer este un vin cu un gust generos fructat și tandru. Vei simți note de fructe tropicale precum mango și anans, flori de salcâm și o aromă vegetală plăcută care se îmbină atât de bine cu aciditatea și postgustul dulceag.

DIAMOND

Domeniile Averești

poza averesti - magnum

Luați-vă prietenii, turnați Magnum Diamond Domeniile Averești în pahare elegante și lăsați magia aromelor să vă învăluie delicat, odată cu eferveșcența unei seri perfecte!

BUSUIOACĂ DE AVEREȘTI – DIAMOND JUNIOR

Arome intense de busuioc completate de note florale. Gust dominat de fructe albe- într-un strat delicat de petale de trandafir. Final elegant, cu note ușor condimentate.

BUSUIOACĂ DE AVEREȘTI – DIAMOND JUNIOR

Arome intense de busuioc completate de note florale. Gust dominat de fructe albe- într-un strat delicat de petale de trandafir. Final elegant, cu note ușor condimentate.

FETEASCĂ NEAGRĂ BARRIQUE – DIAMOND JUNIOR

Arome discrete de vanilie completate de note de ciocolată. Gust dominat de prune uscate pe lozniță. Final elegant, cu note ușor condimentate.

BUSUIOACĂ DE AVEREȘTI – DIAMOND MAGNUM

Arome intense de busuioc completate de note florale. Gust dominat de fructe albe- într-un strat delicat de petale de trandafir. Final elegant, cu note ușor condimentate.

BUSUIOACĂ DE AVEREȘTI – DIAMOND MAGNUM

Aromă predominantă de busuioc, învăluită discret în note florale. Gust de fructe albe coapte și petale de trandafiri. Final elegant, cu note discrete de ierburi aromate.

ZGHIHARĂ DE AVEREȘTI – DIAMOND JUNIOR

Gust dominat de fructe albe, cu note de citrice și fructe coapte, într-un strat fin, dar prezent, de condimente. Final reconfortant, cu note citrice.

HERB

Domeniile Averești

poza averesti - herb

Herb este denumirea veche românească pentru blazon sau neam nobil, și tot Herb este definit de Oxford dictionary ca fiind cuvântul generic pentru plantele aromatice.

BUSUIOACĂ DE BOHOTIN sec – HERB

Arome de busuioc bine maturat și accente suave de trandafir. Gustativ, se simte un echilibru între notele de trandafir și cele de grapefruit, care conturează senzația de prospețime a vinului. Final lung, plăcut cu senzații dulci de fructe roșii.

BUSUIOACĂ DE BOHOTIN demisec – HERB

Arome dominante de busuioc completate de note de muscat. Gust proaspăt cu tonuri subtile de cireșe și mere dulci. Final delicat, cu note de trandafir.

BUSUIOACĂ DE BOHOTIN demidulce – HERB

Arome de busuioc și de grapefruit completate cu note de trandafir. Aciditatea bine integrată în corpul vinului este cea care conferă echilibrul perfect. Postgustul este lung, delicat şi aromat cu un final de nectarine şi urme de busuioc.

MUSCAT OTTONEL + SAUVIGNON BLANC SEC – HERB

Un vin cu o prospețime aparte, specifică microclimatului Averești, unde notele de muscat se împletesc într-un mod armonios cu cele de coacăz negru. Gustul este amplu, ușor crocant, cu un final mediu- lung, citric, dar suficient de aromat pentru a crea o senzație suavă de răcorire a boltei palatine.

TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ + SAUVIGNON BLANC – HERB

Vin proaspăt cu arome de soc și ușoare nuanțe florale. În gust se simt notele de nuci și miere polifloră, ușor dulci, bine echilibrate de aciditatea plăcută care dau acestui vin un caracter aparte.

FETEASCĂ NEAGRĂ + BUSUIOACĂ DE BOHOTIN – HERB

Vin proaspăt cu arome explozive de fructe de pădure și note de frișcă, completate de fructe roșii și nuanțe fine de pământ și trufe. Gust plin, vesel, cu note rustice, variind de la fructe proaspete la tonuri de gem. Final fructat, bine punctat de aciditatea plăcută.

REGALĂ

Domeniile Averești

busuioaca-de-bohotin-regala-demidulce

Colecţia Regală vine cu o gamă de vinuri tinere, proaspete şi fructate ce redau tipicitatea arealului Huşi-Avereşti. De la alb, la rosé şi roșu şi de la sec la demidulce, licorile noastre corespund cerinţelor consumatorilor dominaţi de o sete efervescentă pentru ceva nou.

BUSUIOACĂ DE BOHOTIN – REGALĂ

Un vin reprezantiv pentru întreaga regiune a Moldovei, unicat pentru Avereşti, a cărui autenticitate nu poate fi combătută. Vinul se deschide într-o culoare roz-somon care bine-dispune numaidecât şi care te învăluie cu un parfum de petale de trandafiri, flori de liliac şi dulceaţă de căpşuni. În gust, se simt arome puternic fructate de zmeură, frăguţe, cireşe albe, piersică şi stafide. Aciditatea bine integrată în corpul vinului este cea care conferă echilibrul perfect. Postgustul este lung, delicat şi aromat cu un final de nectarine şi urme de busuioc, de unde și numele soiului.

ZGHIHARĂ DE HUȘI – REGALĂ

De obicei, din Zghihară se obţine un vin cu o culoare galben-lămâi pal, aproape “transparent”. Mirosul este floral (fân, flori de câmp), dar culminează cu un gust plin şi răcoritor în care se pot simţi note fructate de măr verde, agrişe, dar şi urme vegetale de ardei gras verde şi fenicul. Postgustul este scurt spre mediu, cu un final citric şi uşor amărui, în care se simt urme de sâmburi de caise.

CABERNET SAUVIGNON – REGALĂ

Olfactiv, se simt arome fructate de vişine, cireşe şi zmeură, urmate de un gust revigorant şi fructat de mure, coacăze negre, mentă şi ardei gras roşu. Postgustul său este mediu, iar corpul său este incredibil de proaspăt şi suplu pentru un vin roşu. Motivul pentru caracterul său “au naturel” este că vinul nu a fost ţinut în butoaie de lemn.

CLASIC

Domeniile Averești

busuioaca-de-bohotin-clasic

La Averești am ales să redăm Podgoriei Huși renumele pe care și-l merită. Recunoscători rodului pământului și istoriei locului producem sub colecția „Clasic” o serie de vinuri aromate, din soiurile romanești cele mai îndrăgite.

BUSUIOACĂ DE BOHOTIN – CLASIC

Un vin reprezantiv, autentic, emblemă pentru Podgoria Huși. Vinul de culoare roz-somon te învăluie cu parfum de trandafir. În gust, se simt arome puternic fructate de capșună și frăguțe. Aciditatea bine integrată în corpul vinului îi conferă echilibrul perfect. Postgustul este lung şi aromat, cu un final de pere coapte şi note de busuioc.

TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ – CLASIC

Vin de culoare chihlimbarie cu arome imbietoare de pepene galben, iasomie și soc. Gustul este plăcut, lung cu nuanțe de miez de nucă și miere polifloră.

VIN DE HUȘI

Domeniile Averești

vin-de-husi-rose

Domeniile Averești aduce consumatorilor, într-o manieră autentică și modernă, vinuri ce cinstesc tradiția locală, vinuri bune și îndrăgite de Huși, totul într-un ambalaj cochet și comod.

ROZE AROMAT DE HUȘI

Un vin atractiv atât prin culoare cât și prin aromele care te duc cu gândul la vinurile mediteraneene. Ușor demisec, rotund, plin, iese în evidență prin aromele și gustul ce emană prospețime, cu tuşe bine pronunțate de petale de trandafir și fructe de pădure.

ALB DULCE DE HUȘI

Vinul se distinge printr-o paletă variată de arome, de la parfumul florilor de viță de vie, la parfumul florilor de salcâm. Gustul este dulce, citric, cu note de miere de albine, susținut de o senzație plăcută, proaspătă și răcoritoare.

?
Acest website colectează date statistice anonimizate, conform cu politica noastră de confidențialitate.   DA - click aici pentru acord.   NU - click aici pentru dezacord.

Bine ați venit!

Aveți peste 18 ani?