ro
Back

Busuioaca

Scroll

Busuioaca

Domeniile Averești

Busuioaca de Bohotin este un soi vechi românesc, din grupul soiurilor aromate de struguri rose, dar care are câteva caracteristici aparte. În primul rând strugurii de Busuioacă au culoarea porfirie – termen consacrat în descrierea acestui soi, iar vinul care se obține este roz pal, cu nuanțe trandafirii și arome inconfundabile.

Dacă ești iubitor de roze, Busuioaca de Bohotin este cu siguranță vinul de care te vei îndrăgosti. Aroma cea mai notabilă a vinurilor create din acest soi este aceea a trandafirilor englezești, de grădină. Vei găsi, de asemenea, note minunate de căpșuni, fructe roșii de pădure, pepene galben, piersici și bineînțeles, un pic de busuioc. Iar gustul vinului este seducător și inconfundabil.

În urmă cu 10 ani ne-am propus să readucem faima acestui soi autentic și, astăzi, la Domeniile Averești, îngrijim cea mai mare plantație de Busuioacă de Bohotin din România, de peste 105 ha.
Terroir-ul și calitatea biologică a plantelor fac ca recoltele de struguri de Busuioacă din podgoria Domeniilor Averești să fie de o valoare deosebită și să permită obținerea unor vinuri unice, inconfundabile.

Pentru a încânta gusturile versatile ale iubitorilor de vin, vinificăm Busuioaca de Bohotin într-o gamă largă de paliere de gust – de la demidulce până la sec, caz în care vinul capătă un plus de eleganță provensală – rafinat și crocant. Se recomandă a fi servit ușor răcit, pentru a permite componentelor aromate să se exprime.

Noi îți recomandăm să încerci fiecare dintre vinurile Busuioacă de Averești, pentru a vedea întreaga paletă de arome pe care o etalează acest minunat soi.

Cu ce mâncare se potrivește?

Busuioaca vinificată sec este excelentă alături de bucătaria mediteraneană – un risotto cu fructe de mare sau brânzeturi moi, ori pateuri fine.

Variantele demiseci se potrivesc cu bucătăria thailandeză sau cu mâncăruri în aluat.

Versiunea demidulce de Busuioacă este recomandată pentru deserturile fresh, prăjiturile cu branză, pască, cozonac sau cremă de zahăr ars.

Aprecierea vinurilor Busuioacă de Averesti merge mai departe de declarații, premiile și medaliile internaționale obținute în fiecare an, ne fac să fim încrezători că acest soi unic românesc o să devină cunoscut și apreciat de pasionații de vin din întreaga lume.

?
Acest website colectează date statistice anonimizate, conform cu politica noastră de confidențialitate.   DA - click aici pentru acord.   NU - click aici pentru dezacord.

Bine ați venit!

Aveți peste 18 ani?