en ro

Selecția „HERB”

„Vinuri delicioase cu arome unice”

Colecția ne descoperă valoarea incontestabila a vinurilor aromate din soiuri românești si ne dezvăluie arome fine de plante aromatice, delicate, potentate de o prospețime unica.

Diversitatea colecției, originalitatea cupajelor, aromele vibrante, toate au fost gândite având ca referință gusturile si așteptările celor care acum își doresc sa descopere valorile autentice românești reinterpretate in stil modern.

Chiar de la prima degustare o sa înțelegeți de ce aceasta selecție poarta numele Herb.

*Herb este denumirea veche românească pentru blazon sau neam nobil, si tot Herb este definit de Oxford dictionary ca fiind cuvântul generic pentru plantele aromatice.

BUSUIOACĂ DE BOHOTIN SEC 0,75l

Soi Busuioaca de Bohotin – Denumire de Origine Controlata „Husi”
Tip vin Rose – Sec
Areal Domeniile Averesti – Podgoria Husi
Servire Servit la 10-12 C alaturi de fructe de mare, peste
Vie – Struguri Strugurii au fost recoltati manual cu multa grija, la un continut de zahar de minim 195g/l., apoi desciorchinati fara zdrobire. Boabele de struguri au fost racite la o temperatură de 10° C si apoi introduse la macerat in presă timp de 6-8 ore.
Vinificatie Macerare timp de 6 ore in prese, la rece, la temp de 8-10° C, sub protectie de gaz inert. Mustul ravac rezultat este limpezit gravitational, la temp de 12 ° C timp de 32 de ore. Fermentarea are loc in tancuri de inox, timp de 20 zile la o temperatura de 12-14 ° C.
Organoleptic Arome de busuioc bine maturat si accente suave de trandafir. Gustativ se simte un echilibru intre notele de trandafir si cele de grapefruit,care contureaza senzatia de prospetime a vinului. Final lung, placut cu senzatii dulci de fructe rosii.
Date tehnice
Alc (% vol.) 12.50%
Zahar (g/l) 6.6
AcT 4
Cod EAN 5941978100895
Nr sticle: bax / palet 6 / 288 sticle
Nr bax / rand 12 bax / rand
Greutate bax/palet 9 kg / 432 kg

BUSUIOACĂ DE BOHOTIN DEMISEC 0,75l

Soi Busuioaca de Bohotin – Denumire de Origine Controlata „Husi”
Tip vin Rose – Demisec
Areal Domeniile Averesti – Podgoria Husi
Servire Servit la 10-12C, impreuna cu branzeturi, pui.
Vie – Struguri Strugurii au fost recoltati manual cu multa grija, la un continut de zahar de minim 195g/l., apoi desciorchinati fara zdrobire. Boabele de struguri au fost racite la o temperatură de 10° C si apoi introduse la macerat in presă timp de 6-8 ore.
Vinificatie Macerarea s-a realizat timp de 24 ore in prese, la rece, la temp de 8-10° C, sub protectie de gaz inert. Mustul rezultat este limpezit gravitational, la temp de 12 ° C timp de 32 de ore. Fermentarea are loc in tancuri de inox, la o temperatura de 12-14 ° C. Realizarea continutului de zahar se face prin sistarea fermentatie alcoolice, prin racire la 4-6 ° C.
Organoleptic Arome dominante de busuioc completate de note de muscat. Gust proaspat cu tonuri subtile de cirese si mere dulci. Final delicat, cu note de trandafir.
Date tehnice
Alc (% vol.) 12.50%
Zahar (g/l) 11
AcT 6
Cod EAN 5941978100901
Nr sticle: bax / palet 6 / 288 sticle
Nr bax / rand 12 bax / rand
Greutate bax/palet 9 kg / 432 kg

BUSUIOACĂ DE BOHOTIN DEMIDULCE 0,75l

Soi Busuioaca de Bohotin – Denumire de Origine Controlata „Husi”
Tip vin Rose – Demidulce
Areal Domeniile Averesti – Podgoria Husi
Servire Servit bine racit 8-10C, alaturi de mancaruri dulci-acrisoare sau deserturi.
Vie – Struguri Strugurii au fost recoltati manual cu multa grija, la un continut de zahar de minim 195g/l., apoi desciorchinati fara zdrobire. Boabele de struguri au fost racite la o temperatură de 10° C si apoi introduse la macerat in presă timp de 6-8 ore.
Vinificatie Macerarea s-a realizat timp de 24 de ore in cisterne, la 8° C, cu protectie de gaz inert si omogenizaj la fiecare 12 ore. Mustul rezultat este limpezit gravitational, la temperatura de 10° C timp de 36 de ore. Fermentarea are loc in tancuri de inox, la o temperatura de 14-15° C. Sistarea fermentatiei alcoolice se face, la o tarie alcoolica de 12,5% vol, prin racire la 4-6 ° C.
Organoleptic Arome de busuioc si de grapefruit completate cu note de trandafir. Aciditatea bine integrata în corpul vinului este cea care confera echilibrul perfect. Postgustul este lung, delicat şi aromat cu un final de nectarine şi urme de busuioc.
Date tehnice
Alc (% vol.) 12.50%
Zahar (g/l) 32
AcT 7
Cod EAN 5941978100918
Nr sticle: bax / palet 6 / 288 sticle
Nr bax / rand 12 bax / rand
Greutate bax/palet 9 kg / 432 kg

MUSCAT OTTONEL & SAUVIGNON BLANC 0,75l

Soi Muscat Ottonel + Sauvignon Blanc – Denumire de Origine Controlata „Husi”
Tip vin Alb – Sec
Areal Domeniile Averesti – Podgoria Husi
Servire Servit la 10-12 C impreuna cu fructe de mare, paste in sos alb, rizotto
Vie – Struguri Strugurii au fost recoltati manual cu multa grija, la un continut de zahar de minim 195g/l., apoi desciorchinati fara zdrobire. Boabele de struguri au fost racite la o temperatură de 10° C si apoi introduse la macerat in presă timp de 6-8 ore.
Vinificatie Macerarea s-a realizat in cisterne timp de 12 ore, la temperatura de 10°C pentru soiul Muscat Ottonel si timp de 6 ore in prese la temperatura de 12°C pentru soiul Sauvignon Blanc. Limpezirea mustului s-a facut gravitational timp de 36 ore la temperatura de 11°C.
Organoleptic Un vin cu o prospetime aparte, specifica microclimatului Averesti, unde notele de muscat se impletesc intr-un mod armonios cu cele de coacaz negru. Gustul este amplu, usor crocant, cu un final mediu- lung, citric, dar suficient de aromat pentru a crea o senzatie suava de racorire a boltei palatine.
Date tehnice
Alc (% vol.) 12.50%
Zahar (g/l) 3
AcT 6.5
Cod EAN 5941978100970
Nr sticle: bax / palet 6 / 288 sticle
Nr bax / rand 12 bax / rand
Greutate bax/palet 9 kg / 432 kg

TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ & SAUVIGNON BLANC 0,75l

Soi Tamaioasa Romaneasca + Sauvignon Blanc – Denumire de Origine Controlata „Husi”
Tip vin Alb – Demisec
Areal Domeniile Averesti – Podgoria Husi
Servire Servit la 10-12C, alaturi de somon, scoici sau sorbet.
Vie – Struguri Strugurii au fost recoltati manual cu multa grija, la un continut de zahar de minim 195g/l., apoi desciorchinati fara zdrobire. Boabele de struguri au fost racite la o temperatură de 10° C si apoi introduse la macerat in presă timp de 6-8 ore.
Vinificatie Macerarea s-a realizat timp de 10 ore, la temperatura de 12°C pentru soiul Tamaioasa Romaneasca si timp de 6 ore pentru Sauvignon Blanc. Decantarea mustului s-a realizat gravitational la temperatura de 11°C timp de 36 de ore. Fermentarea are loc la temperatura de 11°C in tancuri de inox.
Organoleptic Vin prospat cu arome soc si usoare nuante florale. In gust se simt notele de nuci si miere poliflora, usor dulci, bine echilibrate de aciditatea placuta care dau acestui vin un caracter aparte.
Date tehnice
Alc (% vol.) 12.50%
Zahar (g/l) 10
AcT 6.5
Cod EAN 5941978100987
Nr sticle: bax / palet 6 / 288 sticle
Nr bax / rand 12 bax / rand
Greutate bax/palet 9 kg / 432 kg

FETEASCĂ NEAGRĂ & BUSUIOACĂ DE BOHOTIN 0,75l

Soi Feteasca Neagra + Busuioaca de Bohotin – Denumire de Origine Controlata „Husi”
Tip vin Rosu – Sec
Areal Domeniile Averesti – Podgoria Husi
Servire Servit la 12-14 C, alaturi de carne de vita sau purcelus
Vie – Struguri Strugurii au fost recoltati manual cu multa grija, la un continut de zahar de minim 195g/l., apoi desciorchinati fara zdrobire. Boabele de struguri au fost racite la o temperatură de 10° C si apoi introduse la macerat in presă timp de 6-8 ore.
Vinificatie Macerarea soiul de Busuioaca de Bohotin s-a facut in cisterne rotative timp de 24 de ore la temperatura de 8°C. Macerarea- fermentarea strugurilor de Feteasca Neagra s-a realizat in maceratoare la temperatura de 21°C timp de 10 zile, cu o usoara scadere de temperatura la inceput, si apoi o usoara crestere de temperatura spre final.
Organoleptic Vin proaspat cu arome explozive de fructe de pădure și note de frisca, completate de fructe roșii și nuanțe fine de pământ si trufe. Gust plin, vesel, cu note rustice, variind de la fructe proaspete la tonuri de gem. Final fructat, bine punctat de aciditatea placuta.
Date tehnice
Alc (% vol.) 13%
Zahar (g/l) 2
AcT 5.5
Cod EAN 5941978100963
Nr sticle: bax / palet 6 / 288 sticle
Nr bax / rand 12 bax / rand
Greutate bax/palet 9 kg / 432 kg
?
Acest website colectează date statistice anonimizate, conform cu politica noastră de confidențialitate.   DA - click aici pentru acord.   NU - click aici pentru dezacord.
×

Bine ați venit!

Aveți peste 18 ani?