Selecția „HERB”
„Vinuri delicioase cu arome unice”

Colecția ne descoperă valoarea incontestabila a vinurilor aromate din soiuri românești si ne dezvăluie arome fine de plante aromatice, delicate, potentate de o prospețime unica.
Diversitatea colecției, originalitatea cupajelor, aromele vibrante, toate au fost gândite având ca referință gusturile si așteptările celor care acum își doresc sa descopere valorile autentice românești reinterpretate in stil modern.
Chiar de la prima degustare o sa înțelegeți de ce aceasta selecție poarta numele Herb.
*Herb este denumirea veche românească pentru blazon sau neam nobil, si tot Herb este definit de Oxford dictionary ca fiind cuvântul generic pentru plantele aromatice.


BUSUIOACĂ DE BOHOTIN sec – HERB
Recolta 2019
Soi | Busuioacă de Bohotin – Denumire de Origine Controlată „Huși” |
Tip vin | Rose – Sec |
Areal | Domeniile Averești – Podgoria Huși |
Vie – Struguri | Strugurii au fost recoltați manual cu multă grijă, la un conținut de zahăr de minim 195g/l., apoi desciorchinați fără zdrobire. Boabele de struguri au fost răcite la o temperatură de 10° C și apoi introduse la macerat în presă timp de 6-8 ore. |
Vinificație | Macerare timp de 6 ore în prese, la rece, la o temperatură de 8-10° C, sub protecție de gaz inert. Mustul ravac rezultat este limpezit gravitațional, la temp de 12 ° C timp de 32 de ore. Fermentarea are loc în tancuri de inox, timp de 20 zile la o temperatură de 12-14 ° C. |
Colecție | Herb, veche denumire românească a blazonului sau a unui neam nobil și tot Herb este definit de Oxford dictionary ca fiind cuvântul generic pentru plantele aromatice. Vinuri delicioase cu arome unice. O Busuioacă pentru fiecare! |
Organoleptic | Arome de busuioc bine maturat și accente suave de trandafir. Gustativ, se simte un echilibru între notele de trandafir și cele de grapefruit, care conturează senzația de prospețime a vinului. Final lung, plăcut cu senzații dulci de fructe roșii. |
Servire | Servit la 10-12° C alături de fructe de mare, pește. |
Date tehnice | |
Alc (% vol.) | 13.60% |
Zahar (g/l) | 5.4 |
AcT | 5.77 |
AcV | 0.38 |
Lot | 2 |
Cod EAN | 5941978100895 |
Nr sticle: bax / palet | 6 / 360 sticle |
Nr bax / rând | 15 bax / rând |
Nr rând / palet | 4 rând / palet |
Greutate bax/palet | 9.36 kg / 586 kg |


BUSUIOACĂ DE BOHOTIN demisec – HERB
Recolta 2018
Soi | Busuioacă de Bohotin – Denumire de Origine Controlată „Huși” |
Tip vin | Rose – Demisec |
Areal | Domeniile Averești – Podgoria Huși |
Vie – Struguri | Strugurii au fost recoltați manual cu multă grijă, la un conținut de zahăr de minim 195g/l., apoi desciorchinați fără zdrobire. Boabele de struguri au fost răcite la o temperatură de 10° C și apoi introduse la macerat în presă timp de 6-8 ore. |
Vinificație | Macerare timp de 6 ore în prese, la rece, la o temperatură de 8-10° C, sub protecție de gaz inert. Mustul ravac rezultat este limpezit gravitațional, la temp de 12 ° C timp de 32 de ore. Fermentarea are loc în tancuri de inox, timp de 20 zile la o temperatură de 12-14 ° C. Realizarea continutului de zahar se face prin sistarea fermentatie alcoolice, prin racire la 4-6 ° C. |
Colecție | Herb, veche denumire românească a blazonului sau a unui neam nobil și tot Herb este definit de Oxford dictionary ca fiind cuvântul generic pentru plantele aromatice. Vinuri delicioase cu arome unice. O Busuioacă pentru fiecare! |
Organoleptic | Arome dominante de busuioc completate de note de muscat. Gust proaspăt cu tonuri subtile de cireșe și mere dulci. Final delicat, cu note de trandafir. |
Servire | Servit răcit la 10-12C, împreună cu brânzeturi, pui. |
Date tehnice | |
Alc (% vol.) | 13.50% |
Zahar (g/l) | 9.7 |
AcT | 6.22 |
AcV | 0.46 |
Lot | 28 |
Cod EAN | 5941978100901 |
Nr sticle: bax / palet | 6 / 360 sticle |
Nr bax / rând | 15 bax / rând |
Nr rând / palet | 4 rând / palet |
Greutate bax/palet | 9.36 kg / 586 kg |


BUSUIOACĂ DE BOHOTIN demidulce – HERB
Recolta 2019
Soi | Busuioacă de Bohotin – Denumire de Origine Controlată „Huși” |
Tip vin | Rose – Demidulce |
Areal | Domeniile Averești – Podgoria Huși |
Vie – Struguri | Strugurii au fost recoltați manual cu multă grijă, la un conținut de zahăr de minim 195g/l., apoi desciorchinați fără zdrobire. Boabele de struguri au fost răcite la o temperatură de 10° C și apoi introduse la macerat în presă timp de 6-8 ore. |
Vinificație | Macerarea s-a realizat timp de 24 de ore în cisterne, la 8° C, cu protecție de gaz inert și omogenizaj la fiecare 12 ore. Mustul rezultat este limpezit gravitațional, la temperatura de 10° C timp de 36 de ore. Fermentarea are loc în tancuri de inox, la o temperatură de 14-15° C. Sistarea fermentației alcoolice se face, la o tărie alcoolica de 12,5% vol, prin răcire la 4-6 ° C. |
Colecție | Herb, veche denumire românească a blazonului sau a unui neam nobil și tot Herb este definit de Oxford dictionary ca fiind cuvântul generic pentru plantele aromatice. Vinuri delicioase cu arome unice. O Busuioacă pentru fiecare! |
Organoleptic | Arome de busuioc și de grapefruit completate cu note de trandafir. Aciditatea bine integrată în corpul vinului este cea care conferă echilibrul perfect. Postgustul este lung, delicat şi aromat cu un final de nectarine şi urme de busuioc. |
Servire | Servit bine răcit 8-10C, alături de mâncăruri dulci-acrișoare sau deserturi. |
Date tehnice | |
Alc (% vol.) | 13.20% |
Zahar (g/l) | 39.6 |
AcT | 5.25 |
AcV | 0.38 |
Lot | 5.3 |
Cod EAN | 5941978100918 |
Nr sticle: bax / palet | 6 / 360 sticle |
Nr bax / rând | 15 bax / rând |
Nr rând / palet | 4 rând / palet |
Greutate bax/palet | 9.36 kg / 586 kg |


MUSCAT OTTONEL + SAUVIGNON BLANC SEC – HERB
Recolta 2018
Soi | Muscat Ottonel + Sauvignon Blanc – Denumire de Origine Controlată „Huși” |
Tip vin | Alb – Sec |
Areal | Domeniile Averești – Podgoria Huși |
Vie – Struguri | Strugurii au fost recoltați manual cu multă grijă, la un conținut de zahăr de minim 195g/l., apoi desciorchinați fără zdrobire. Boabele de struguri au fost răcite la o temperatură de 10° C și apoi introduse la macerat în presă timp de 6-8 ore. |
Vinificație | Macerarea s-a realizat în cisterne timp de 12 ore, la temperatura de 10°C pentru soiul Muscat Ottonel și timp de 6 ore în prese la temperatura de 12°C pentru soiul Sauvignon Blanc. Limpezirea mustului s-a făcut gravitațional timp de 36 ore la temperatura de 11°C. |
Colecție | Herb, veche denumire românească a blazonului sau a unui neam nobil și tot Herb este definit de Oxford dictionary ca fiind cuvântul generic pentru plantele aromatice. Vinuri delicioase cu arome unice. O Busuioacă pentru fiecare! |
Organoleptic | Un vin cu o prospețime aparte, specifică microclimatului Averești, unde notele de muscat se împletesc într-un mod armonios cu cele de coacăz negru. Gustul este amplu, ușor crocant, cu un final mediu- lung, citric, dar suficient de aromat pentru a crea o senzație suavă de răcorire a boltei palatine. |
Servire | Servit la 10-12° C împreună cu fructe de mare, paste în sos alb, rizotto. |
Date tehnice | |
Alc (% vol.) | 13.60% |
Zahar (g/l) | 5.4 |
AcT | 5.77 |
AcV | 0.38 |
Lot | 2 |
Cod EAN | 5941978100970 |
Nr sticle: bax / palet | 6 / 360 sticle |
Nr bax / rând | 15 bax / rând |
Nr rând / palet | 4 rând / palet |
Greutate bax/palet | 9.36 kg / 586 kg |


TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ + SAUVIGNON BLANC – HERB
Recolta 2018
Soi | Tămâioasă Românească + Sauvignon Blanc – Denumire de Origine Controlată „Huși” |
Tip vin | Alb – Demisec |
Areal | Domeniile Averești – Podgoria Huși |
Vie – Struguri | Strugurii au fost recoltați manual cu multă grijă, la un conținut de zahăr de minim 195g/l., apoi desciorchinați fără zdrobire. Boabele de struguri au fost răcite la o temperatură de 10° C și apoi introduse la macerat în presă timp de 6-8 ore. |
Vinificație | Macerarea s-a realizat timp de 10 ore, la temperatura de 12°C pentru soiul Tămâioasă Românească și timp de 6 ore pentru Sauvignon Blanc. Decantarea mustului s-a realizat gravitațional la temperatura de 11°C timp de 36 de ore. Fermentarea are loc la temperatura de 11°C în tancuri de inox. |
Colecție | Herb, veche denumire românească a blazonului sau a unui neam nobil și tot Herb este definit de Oxford dictionary ca fiind cuvântul generic pentru plantele aromatice. Vinuri delicioase cu arome unice. O Busuioacă pentru fiecare! |
Organoleptic | Vin proaspăt cu arome de soc și ușoare nuanțe florale. În gust se simt notele de nuci și miere polifloră, ușor dulci, bine echilibrate de aciditatea plăcută care dau acestui vin un caracter aparte. |
Servire | Servit la 10-12° C, alături de somon, scoici sau sorbet. |
Date tehnice | |
Alc (% vol.) | 14.50% |
Zahar (g/l) | 11 |
AcT | 5.7 |
AcV | 0.41 |
Lot | 2 |
Cod EAN | 5941978100987 |
Nr sticle: bax / palet | 6 / 360 sticle |
Nr bax / rând | 15 bax / rând |
Nr rând / palet | 4 rând / palet |
Greutate bax/palet | 9.36 kg / 586 kg |


FETEASCĂ NEAGRĂ + BUSUIOACĂ DE BOHOTIN – HERB
Soi | Fetească Neagră + Busuioacă de Bohotin – Denumire de Origine Controlată „Huși” |
Tip vin | Roșu – Sec |
Areal | Domeniile Averești – Podgoria Huși |
Vie – Struguri | Strugurii au fost recoltați manual cu multă grijă, la un conținut de zahăr de minim 195g/l., apoi desciorchinați fără zdrobire. Boabele de struguri au fost răcite la o temperatură de 10° C și apoi introduse la macerat în presă timp de 6-8 ore. |
Vinificație | Macerarea soiul de Busuioacă de Bohotin s-a făcut în cisterne rotative timp de 24 de ore la temperatura de 8°C. Macerarea – fermentarea strugurilor de Fetească Neagră s-a realizat în maceratoare la temperatura de 21°C timp de 10 zile, cu o ușoară scădere de temperatura la început, și apoi o ușoară creștere de temperatură spre final. |
Colecție | Herb, veche denumire românească a blazonului sau a unui neam nobil și tot Herb este definit de Oxford dictionary ca fiind cuvântul generic pentru plantele aromatice. Vinuri delicioase cu arome unice. O Busuioacă pentru fiecare! |
Organoleptic | Vin proaspăt cu arome explozive de fructe de pădure și note de frișcă, completate de fructe roșii și nuanțe fine de pământ și trufe. Gust plin, vesel, cu note rustice, variind de la fructe proaspete la tonuri de gem. Final fructat, bine punctat de aciditatea plăcută. |
Servire | Servit ușor răcit la 12-14 C, alături de carne de vită sau purceluș. |
Date tehnice | |
Alc (% vol.) | 14.70% |
Zahar (g/l) | 5.1 |
AcT | 5.25 |
AcV | 0.42 |
Lot | 2 |
Cod EAN | 5941978100963 |
Nr sticle: bax / palet | 6 / 360 sticle |
Nr bax / rând | 15 bax / rând |
Nr rând / palet | 4 rând / palet |
Greutate bax/palet | 9.36 kg / 586 kg |
Premii 2019 (recolta 2016) | Medalie de Aur – International Wine Contest Bucharest 2019 |
