en ro

Domeniile

Domeniile Averești

Începând din 2010, la Averești a început revigorarea viticulturii la standarde de excepție.

Replantarea viilor pana la un număr de 650 de hectare de vita nobila in prezent, construirea unei crame ultramoderne si formarea unei echipe de oenologi si viticultori experimentați, specialiști de înaltă clasa, vorbesc despre pasiunea si dedicarea echipei de la Averești.

In arealul Domeniilor Averești avem plantate soiuri distincte in parcele separate, ceea ce ne permite obținerea unor vinuri pure, majoritatea certificate DOC.

Regăsim soiuri de struguri variate, pentru vinuri aromate: Busuioaca de Bohotin, Tămâioasa Românească si Muscat Ottonel, pentru vinuri albe: Zghihara, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Feteasca Alba, Feteasca Regala, Aligote, precum si soiuri pentru vinuri roșii: Feteasca Neagra, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir si Merlot.

Pentru a răspunde provocării de a crea vinuri speciale au fost necesare investiții semnificative, in plantații si crama. In acest moment Domeniile Averești deține 650 ha de vita nobila si una dintre cele mai mari plantații de Busuioaca de Bohotin din Romania (105 ha).

?
Acest website colectează date statistice anonimizate, conform cu politica noastră de confidențialitate.   DA - click aici pentru acord.   NU - click aici pentru dezacord.

Bine ați venit!

Aveți peste 18 ani?