BUSUIOACĂ DE AVEREȘTI – DIAMOND JUNIOR
Recolta 2019
Soi | Busuioacă de Bohotin – Denumire de Origine Controlată „Huși” |
Tip vin | Rose – Demidulce |
Areal | Domeniile Averești – Podgoria Huși |
Vie – Struguri | Strugurii au fost recoltați dimineața până la ora 10, manual cu multă grijă, la un conținut de zahar de 195g/l., apoi desciorchinați fără zdrobire. Boabele de struguri au fost răcite la o temperatură de 10° C și apoi introduse la macerat în presă timp de 6 ore. |
Vinificație | După decantarea gravitațională timp de 24 ore, mustul a fost fermentat în vase de 2000L la 12° C timp de 18 zile. |
Filozofie | AVEREȘTI este cuvântul-cheie care desemnează nu orice Busuioacă, ci doar pe aceea originală, care se bucură de recunoașterea specialiștilor și amatorilor de decenii (unii spun chiar secole). Strugurii de Busuioacă aici și-au găsit cele mai bune condiții de sol și climă pentru a se exprima gustativ și aromatic într-o manieră unică – adeseori imitată, dar niciodată egalată. Aici, la Averești, prin cultivarea atentă a mai multor biotipuri de Busuioacă, iau naștere vinuri seducătoare prin prospețime, intensitate a gustului și calitate a aromelor care dau standardul de referință al acestui soi. |
Organoleptic | Arome fresh de trandafir și busuioc. Gust apetisant de citrice coapte și dulceață de trandafir. Final lung, memorabil. |
Servire | Foarte bine răcit (8° C) însoțit de muzică, dans și mulți prieteni. |
Date tehnice | |
Alc (% vol.) | 12.50% |
Zahar (g/l) | 38.2 |
AcT | 5.47 |
AcV | 0.34 |
Lot | 5.2 |
Cod EAN | 5941978101366 |
Nr sticle: bax / palet | 4 / 240 sticle |
Nr bax / rând | 6 bax / rând |
Nr rând / palet | 10 rând / palet |
Greutate bax/palet | 6.25 kg / 400 kg |
BUSUIOACĂ DE AVEREȘTI – DIAMOND JUNIOR
Recolta 2019
Soi | Busuioacă de Bohotin – Denumire de Origine Controlată „Huși” |
Tip vin | Rose – Sec |
Areal | Domeniile Averești – Podgoria Huși |
Vie – Struguri | Strugurii au fost recoltați dimineața până la ora 10, manual cu multă grijă, la un conținut de zahar de 195g/l., apoi desciorchinați fără zdrobire. Boabele de struguri au fost răcite la o temperatură de 10° C și apoi introduse la macerat în presă timp de 6 ore. |
Vinificație | După decantarea gravitațională timp de 24 ore, mustul a fost fermentat în vase de 2000L la 12° C timp de 18 zile. |
Filozofie | AVERESTI este cuvântul-cheie care desemnează nu orice Busuioacă, ci doar pe aceea originală, care se bucură de recunoașterea specialiștilor și amatorilor de decenii (unii spun chiar secole). Strugurii de Busuioacă aici și-au găsit cele mai bune condiții de sol și climă pentru a se exprima gustativ și aromatic într-o manieră unică – adeseori imitată, dar niciodată egalată. Aici, la Averești, prin cultivarea atentă a mai multor biotipuri de Busuioacă, iau naștere vinuri seducătoare prin prospețime, intensitate a gustului și calitate a aromelor care dau standardul de referință al acestui soi. |
Organoleptic | Arome intense de busuioc completate de note florale. Gust dominat de fructe albe- într-un strat delicat de petale de trandafir. Final elegant, cu note ușor condimentate. |
Servire | Foarte bine răcit (8° C) însoțit de muzică, dans și mulți prieteni. |
Date tehnice | |
Alc (% vol.) | 14.00% |
Zahar (g/l) | 6.8 |
AcT | 6 |
AcV | 0.38 |
Lot | 4.1 |
Cod EAN | 5941978101199 |
Nr sticle: bax / palet | 4 / 240 sticle |
Nr bax / rând | 6 bax / rând |
Nr rând / palet | 10 rând / palet |
Greutate bax/palet | 6.25 kg / 400 kg |
Premii 2020 (recolta 2019) Premii 2019 (recolta 2018) | Medalie de Aur – Vinalies Paris, FR 2020 Medalie de Argint – Berlin Wine Trophy, DE 2020 Medalie de Aur – International Wine Contest Bucharest 2019 Medalie de Argint – Mondial du Rose, Cannes 2019 Medalie de Argint – International Wine & Spirit Competition, UK 2019 Mare medalie de Aur – Premiile de excelență Vinul.ro & GastroArt.ro 2019 Locul 1 – Concursul Național de vinuri rose, secțiunea vinuri aromate 2019 |
FETEASCĂ NEAGRĂ BARRIQUE – DIAMOND JUNIOR
Recolta 2019
Soi | Fetească Neagră – Denumire de Origine Controlată „Huși” |
Tip vin | Roșu – Sec |
Areal | Domeniile Averești – Podgoria Huși |
Vie – Struguri | Strugurii au fost culeși manual de pe o parcelă atent selecționată, caracterizată de un substrat nisipos, cu infuziuni de piatră și rocă calcaroasă, și expoziție sud estică. Recolatarea s-a realizat la un conținut de zahăr de 230g/l., în a doua decadă a lunii octombrie. |
Vinificație | Boabele de struguri au fost desciorchinate fară zdrobire și încărcate în maceratoare, unde timp de 12 zile s-a urmărit îndeaproape procesul de macerare și fermentare. Desăvârșirea fermentației alcoolice și malolactice s-a realizat în vase de inox, iar maturarea a avut loc în baricuri de stejar românesc, timp de 24 de luni. |
Filozofie | AVERESTI este cuvântul-cheie care desemnează nu orice Busuioacă, ci doar pe aceea originală, care se bucură de recunoașterea specialiștilor și amatorilor de decenii (unii spun chiar secole). Însă nu doar strugurii de Busuioacă și-au găsit aici cele mai bune condiții de sol și climă pentru a se exprima gustativ și aromatic într-o manieră autentică. Aici, Feteasca Neagră surprinde prin suplețe, echilibru și o tipicitate nemaiîntâlnită în peisajul de astăzi. Feteasca Neagră de Averești cinstește rădăcinile sale moldovenești prin vinuri seducătoare prin prospețime, intensitate a gustului și calitate a aromelor care dau standardul de referință al soiului. |
Organoleptic | Arome discrete de vanilie completate de note de ciocolată. Gust dominat de prune uscate pe lozniță. Final elegant, cu note ușor condimentate. |
Servire | Ușor răcit (14° C), decantor (20′-30′) însoțit de o cină gustoasă și de prieteni. |
Date tehnice | |
Alc (% vol.) | 13.90% |
Zahar (g/l) | 2.93 |
AcT | 5.02 |
AcV | 0.35 |
Lot | 10 |
Cod EAN | 5941978101205 |
Nr sticle: bax / palet | 4 / 240 sticle |
Nr bax / rând | 6 bax / rând |
Nr rând / palet | 10 rând / palet |
Greutate bax/palet | 6,25 kg / 400 kg |
Premii 2019 (recolta 2016) | Medalie de Argint – Premiile de excelență Vinul.ro & GastroArt.ro 2019 |
BUSUIOACĂ DE AVEREȘTI – DIAMOND MAGNUM
Recolta 2019
Soi | Busuioacă de Bohotin – Denumire de Origine Controlată „Huși” |
Tip vin | Rose – Sec |
Areal | Domeniile Averești – Podgoria Huși |
Vie – Struguri | Strugurii au fost recoltați dimineața până la ora 10, manual cu multă grijă, la un conținut de zahar de 195g/l., apoi desciorchinați fără zdrobire. Boabele de struguri au fost răcite la o temperatură de 10° C și apoi introduse la macerat în presă timp de 6 ore. |
Vinificație | După decantarea gravitațională timp de 24 ore, mustul a fost fermentat în vase de 2000L la 12° C timp de 18 zile. |
Filozofie | AVERESTI este cuvântul-cheie care desemnează nu orice Busuioacă, ci doar pe aceea originală, care se bucură de recunoașterea specialiștilor și amatorilor de decenii (unii spun chiar secole). Strugurii de Busuioacă aici și-au găsit cele mai bune condiții de sol și climă pentru a se exprima gustativ și aromatic într-o manieră unică – adeseori imitată, dar niciodată egalată. Aici, la Averești, prin cultivarea atentă a mai multor biotipuri de Busuioacă, iau naștere vinuri seducătoare prin prospețime, intensitate a gustului și calitate a aromelor care dau standardul de referință al acestui soi. |
Organoleptic | Arome intense de busuioc completate de note florale. Gust dominat de fructe albe- într-un strat delicat de petale de trandafir. Final elegant, cu note ușor condimentate. |
Servire | Foarte bine răcit (8° C) însoțit de muzică, dans și mulți prieteni. |
Date tehnice | |
Alc (% vol.) | 14.00% |
Zahar (g/l) | 6.8 |
AcT | 6 |
AcV | 0.38 |
Lot | 4.1 |
Cod EAN | 5941978100888 |
Nr sticle: bax / palet | 2 / 144 sticle |
Nr bax / rând | 8 bax / rând |
Nr rând / palet | 9 rând / palet |
Greutate bax/palet | 3,28 kg / 427 kg |
Premii 2017 (recolta 2016) | Medalie de Aur – International Wine Contest Bucharest 2017 Medalie de Aur – Concursul „Vin la Cultură” Iași 2017 |
BUSUIOACĂ DE AVEREȘTI – DIAMOND MAGNUM
Recolta 2018
Soi | Busuioacă de Bohotin – Denumire de Origine Controlată „Huși” |
Tip vin | Rose – Demisec |
Areal | Domeniile Averești – Podgoria Huși |
Vie – Struguri | Strugurii au fost recoltați dimineața până la ora 10, manual cu multă grijă, la un conținut de zahar de 195g/l., apoi desciorchinați fără zdrobire. Boabele de struguri au fost răcite la o temperatură de 10° C și apoi introduse la macerat în presă timp de 6-8 ore. |
Vinificație | După decantarea gravitațională timp de 24 ore, mustul a fost fermentat în vase de 2000L la 12° C timp de 18 zile. Pentru realizarea conținutului de zahăr fermentația controlată a fost oprită prin răcire la 5°C. |
Filozofie | AVERESTI este cuvântul-cheie care desemnează nu orice Busuioacă, ci doar pe aceea originală, care se bucură de recunoașterea specialiștilor și amatorilor de decenii (unii spun chiar secole). Strugurii de Busuioacă aici și-au găsit cele mai bune condiții de sol și climă pentru a se exprima gustativ și aromatic într-o manieră unică – adeseori imitată, dar niciodată egalată. Aici, la Averești, prin cultivarea atentă a mai multor biotipuri de Busuioacă, iau naștere vinuri seducătoare prin prospețime, intensitate a gustului și calitate a aromelor care dau standardul de referință al acestui soi. |
Organoleptic | Aromă predominantă de busuioc, învăluită discret în note florale. Gust de fructe albe coapte și petale de trandafiri. Final elegant, cu note discrete de ierburi aromate. |
Servire | Foarte bine răcit (8° C) însoțit de mulți prieteni și conversații lungi. |
Date tehnice | |
Alc (% vol.) | 13.50% |
Zahar (g/l) | 9.7 |
AcT | 6.22 |
AcV | 0.46 |
Lot | 28 |
Cod EAN | 5941978101083 |
Nr sticle: bax / palet | 2 / 144 sticle |
Nr bax / rând | 8 bax / rând |
Nr rând / palet | 9 rând / palet |
Greutate bax/palet | 3,28 kg / 427 kg |
Premii 2017 (recolta 2016) | Medalie de Aur – International Wine Contest Bucharest 2017 |
ZGHIHARĂ DE AVEREȘTI – DIAMOND JUNIOR
Recolta 2019
Soi | Zghihară de Huși – Denumire de Origine Controlată „Huși” |
Tip vin | Alb – Sec |
Areal | Domeniile Averești – Podgoria Huși |
Vie – Struguri | Strugurii au fost recoltați manual la maturitate deplină de pe parcelele atent evaluate. |
Vinificație | După zdrobire, primul pas constă în macerarea mustuielii la o temperatura de 10°C. Decantarea se face gravitațional la rece, iar apoi are loc fermentarea controlată pe o durată de 21 de zile. După fermentare are loc pritocul prematur, moment în care este îndepărtat sedimentul grosier. Vinul este ulterior ținut pe sedimentul fin, timp de 25-35 zile, pentru a căpăta complexitate. |
Filozofie | AVERESTI este cuvântul-cheie care desemnează nu doar o Busuioacă inconfundabilă și o Fetească Neagră vioaie, ci și unul dintre cele mai rare soiuri autohtone: Zghihara. Strugurii de Zghihară au triumfat aici și au găsit cea mai bună exprimare: nobilă, dar și năbădăioasă. Aceasta este încă o confirmare că la Averești, prin cultivarea atentă a strugurilor, iau naștere vinuri seducătoare, prin prospețime, intensitate a gustului și calitate a aromelor, care dau standardul de referință al soiului. |
Organoleptic | Nas intens, vioi, cu note florale. Gust dominat de fructe albe, cu note de citrice și fructe coapte, într-un strat fin, dar prezent, de condimente. Final reconfortant, cu note citrice. |
Servire | Bine răcit (8-10*C), potrivit la orice oră, perfect pentru vinete cu maioneză, ouă umplute, salate boeuf sau a la rousse, burger sau pulled pork. |
Date tehnice | |
Alc (% vol.) | 12.50% |
Zahar (g/l) | 3.8 |
AcT | 6.07 |
AcV | 0.46 |
Lot | 24 |
Cod EAN | 5941978101533 |
Nr sticle: bax / palet | 4 / 240 sticle |
Nr bax / rând | 6 bax / rând |
Nr rând / palet | 10 rând / palet |
Greutate bax/palet | 6,25 kg / 400 kg |