en ro

BUSUIOACĂ DE AVEREȘTI – DIAMOND JUNIOR
Recolta 2019

Soi Busuioacă de Bohotin – Denumire de Origine Controlată „Huși”
Tip vin Rose – Demidulce
Areal Domeniile Averești – Podgoria Huși
Vie – Struguri Strugurii au fost recoltați dimineața până la ora 10, manual cu multă grijă, la un conținut de zahar de 195g/l., apoi desciorchinați fără zdrobire. Boabele de struguri au fost răcite la o temperatură de 10° C și apoi introduse la macerat în presă timp de 6 ore.
Vinificație După decantarea gravitațională timp de 24 ore, mustul a fost fermentat în vase de 2000L la 12° C timp de 18 zile.
Filozofie AVEREȘTI este cuvântul-cheie care desemnează nu orice Busuioacă, ci doar pe aceea originală, care se bucură de recunoașterea specialiștilor și amatorilor de decenii (unii spun chiar secole). Strugurii de Busuioacă aici și-au găsit cele mai bune condiții de sol și climă pentru a se exprima gustativ și aromatic într-o manieră unică – adeseori imitată, dar niciodată egalată. Aici, la Averești, prin cultivarea atentă a mai multor biotipuri de Busuioacă, iau naștere vinuri seducătoare prin prospețime, intensitate a gustului și calitate a aromelor care dau standardul de referință al acestui soi.
Organoleptic Arome fresh de trandafir și busuioc. Gust apetisant de citrice coapte și dulceață de trandafir. Final lung, memorabil.
Servire Foarte bine răcit (8° C) însoțit de muzică, dans și mulți prieteni.
Date tehnice
Alc (% vol.) 12.50%
Zahar (g/l) 38.2
AcT 5.47
AcV 0.34
Lot 5.2
Cod EAN 5941978101366
Nr sticle:
bax / palet
4 / 240 sticle
Nr bax / rând 6 bax / rând
Nr rând / palet 10 rând / palet
Greutate bax/palet 6.25 kg / 400 kg

BUSUIOACĂ DE AVEREȘTI – DIAMOND JUNIOR
Recolta 2019

Soi Busuioacă de Bohotin – Denumire de Origine Controlată „Huși”
Tip vin Rose – Sec
Areal Domeniile Averești – Podgoria Huși
Vie – Struguri Strugurii au fost recoltați dimineața până la ora 10, manual cu multă grijă, la un conținut de zahar de 195g/l., apoi desciorchinați fără zdrobire. Boabele de struguri au fost răcite la o temperatură de 10° C și apoi introduse la macerat în presă timp de 6 ore.
Vinificație După decantarea gravitațională timp de 24 ore, mustul a fost fermentat în vase de 2000L la 12° C timp de 18 zile.
Filozofie AVERESTI este cuvântul-cheie care desemnează nu orice Busuioacă, ci doar pe aceea originală, care se bucură de recunoașterea specialiștilor și amatorilor de decenii (unii spun chiar secole). Strugurii de Busuioacă aici și-au găsit cele mai bune condiții de sol și climă pentru a se exprima gustativ și aromatic într-o manieră unică – adeseori imitată, dar niciodată egalată. Aici, la Averești, prin cultivarea atentă a mai multor biotipuri de Busuioacă, iau naștere vinuri seducătoare prin prospețime, intensitate a gustului și calitate a aromelor care dau standardul de referință al acestui soi.
Organoleptic Arome intense de busuioc completate de note florale. Gust dominat de fructe albe- într-un strat delicat de petale de trandafir. Final elegant, cu note ușor condimentate.
Servire Foarte bine răcit (8° C) însoțit de muzică, dans și mulți prieteni.
Date tehnice
Alc (% vol.) 14.00%
Zahar (g/l) 6.8
AcT 6
AcV 0.38
Lot 4.1
Cod EAN 5941978101199
Nr sticle:
bax / palet
4 / 240 sticle
Nr bax / rând 6 bax / rând
Nr rând / palet 10 rând / palet
Greutate bax/palet 6.25 kg / 400 kg
Premii 2020
(recolta 2019)
Premii 2019
(recolta 2018)
Medalie de Aur – Vinalies Paris, FR 2020
Medalie de Argint – Berlin Wine Trophy, DE 2020
Medalie de Aur – International Wine Contest Bucharest 2019
Medalie de Argint – Mondial du Rose, Cannes 2019
Medalie de Argint – International Wine & Spirit Competition, UK 2019
Mare medalie de Aur – Premiile de excelență Vinul.ro & GastroArt.ro 2019
Locul 1 – Concursul Național de vinuri rose, secțiunea vinuri aromate 2019

FETEASCĂ NEAGRĂ BARRIQUE – DIAMOND JUNIOR
Recolta 2019

Soi Fetească Neagră – Denumire de Origine Controlată „Huși”
Tip vin Roșu – Sec
Areal Domeniile Averești – Podgoria Huși
Vie – Struguri Strugurii au fost culeși manual de pe o parcelă atent selecționată, caracterizată de un substrat nisipos, cu infuziuni de piatră și rocă calcaroasă, și expoziție sud estică. Recolatarea s-a realizat la un conținut de zahăr de 230g/l., în a doua decadă a lunii octombrie.
Vinificație Boabele de struguri au fost desciorchinate fară zdrobire și încărcate în maceratoare, unde timp de 12 zile s-a urmărit îndeaproape procesul de macerare și fermentare. Desăvârșirea fermentației alcoolice și malolactice s-a realizat în vase de inox, iar maturarea a avut loc în baricuri de stejar românesc, timp de 24 de luni.
Filozofie AVERESTI este cuvântul-cheie care desemnează nu orice Busuioacă, ci doar pe aceea originală, care se bucură de recunoașterea specialiștilor și amatorilor de decenii (unii spun chiar secole). Însă nu doar strugurii de Busuioacă și-au găsit aici cele mai bune condiții de sol și climă pentru a se exprima gustativ și aromatic într-o manieră autentică. Aici, Feteasca Neagră surprinde prin suplețe, echilibru și o tipicitate nemaiîntâlnită în peisajul de astăzi. Feteasca Neagră de Averești cinstește rădăcinile sale moldovenești prin vinuri seducătoare prin prospețime, intensitate a gustului și calitate a aromelor care dau standardul de referință al soiului.
Organoleptic Arome discrete de vanilie completate de note de ciocolată. Gust dominat de prune uscate pe lozniță. Final elegant, cu note ușor condimentate.
Servire Ușor răcit (14° C), decantor (20′-30′) însoțit de o cină gustoasă și de prieteni.
Date tehnice
Alc (% vol.) 13.90%
Zahar (g/l) 2.93
AcT 5.02
AcV 0.35
Lot 10
Cod EAN 5941978101205
Nr sticle:
bax / palet
4 / 240 sticle
Nr bax / rând 6 bax / rând
Nr rând / palet 10 rând / palet
Greutate bax/palet 6,25 kg / 400 kg
Premii 2019
(recolta 2016)
Medalie de Argint – Premiile de excelență Vinul.ro & GastroArt.ro 2019

BUSUIOACĂ DE AVEREȘTI – DIAMOND MAGNUM
Recolta 2019

Soi Busuioacă de Bohotin – Denumire de Origine Controlată „Huși”
Tip vin Rose – Sec
Areal Domeniile Averești – Podgoria Huși
Vie – Struguri Strugurii au fost recoltați dimineața până la ora 10, manual cu multă grijă, la un conținut de zahar de 195g/l., apoi desciorchinați fără zdrobire. Boabele de struguri au fost răcite la o temperatură de 10° C și apoi introduse la macerat în presă timp de 6 ore.
Vinificație După decantarea gravitațională timp de 24 ore, mustul a fost fermentat în vase de 2000L la 12° C timp de 18 zile.
Filozofie AVERESTI este cuvântul-cheie care desemnează nu orice Busuioacă, ci doar pe aceea originală, care se bucură de recunoașterea specialiștilor și amatorilor de decenii (unii spun chiar secole). Strugurii de Busuioacă aici și-au găsit cele mai bune condiții de sol și climă pentru a se exprima gustativ și aromatic într-o manieră unică – adeseori imitată, dar niciodată egalată. Aici, la Averești, prin cultivarea atentă a mai multor biotipuri de Busuioacă, iau naștere vinuri seducătoare prin prospețime, intensitate a gustului și calitate a aromelor care dau standardul de referință al acestui soi.
Organoleptic Arome intense de busuioc completate de note florale. Gust dominat de fructe albe- într-un strat delicat de petale de trandafir. Final elegant, cu note ușor condimentate.
Servire Foarte bine răcit (8° C) însoțit de muzică, dans și mulți prieteni.
Date tehnice
Alc (% vol.) 14.00%
Zahar (g/l) 6.8
AcT 6
AcV 0.38
Lot 4.1
Cod EAN 5941978100888
Nr sticle:
bax / palet
2 / 144 sticle
Nr bax / rând 8 bax / rând
Nr rând / palet 9 rând / palet
Greutate bax/palet 3,28 kg / 427 kg
Premii 2017
(recolta 2016)
Medalie de Aur – International Wine Contest Bucharest 2017
Medalie de Aur – Concursul „Vin la Cultură” Iași 2017

BUSUIOACĂ DE AVEREȘTI – DIAMOND MAGNUM
Recolta 2018

Soi Busuioacă de Bohotin – Denumire de Origine Controlată „Huși”
Tip vin Rose – Demisec
Areal Domeniile Averești – Podgoria Huși
Vie – Struguri Strugurii au fost recoltați dimineața până la ora 10, manual cu multă grijă, la un conținut de zahar de 195g/l., apoi desciorchinați fără zdrobire. Boabele de struguri au fost răcite la o temperatură de 10° C și apoi introduse la macerat în presă timp de 6-8 ore.
Vinificație După decantarea gravitațională timp de 24 ore, mustul a fost fermentat în vase de 2000L la 12° C timp de 18 zile. Pentru realizarea conținutului de zahăr fermentația controlată a fost oprită prin răcire la 5°C.
Filozofie AVERESTI este cuvântul-cheie care desemnează nu orice Busuioacă, ci doar pe aceea originală, care se bucură de recunoașterea specialiștilor și amatorilor de decenii (unii spun chiar secole). Strugurii de Busuioacă aici și-au găsit cele mai bune condiții de sol și climă pentru a se exprima gustativ și aromatic într-o manieră unică – adeseori imitată, dar niciodată egalată. Aici, la Averești, prin cultivarea atentă a mai multor biotipuri de Busuioacă, iau naștere vinuri seducătoare prin prospețime, intensitate a gustului și calitate a aromelor care dau standardul de referință al acestui soi.
Organoleptic Aromă predominantă de busuioc, învăluită discret în note florale. Gust de fructe albe coapte și petale de trandafiri. Final elegant, cu note discrete de ierburi aromate.
Servire Foarte bine răcit (8° C) însoțit de mulți prieteni și conversații lungi.
Date tehnice
Alc (% vol.) 13.50%
Zahar (g/l) 9.7
AcT 6.22
AcV 0.46
Lot 28
Cod EAN 5941978101083
Nr sticle:
bax / palet
2 / 144 sticle
Nr bax / rând 8 bax / rând
Nr rând / palet 9 rând / palet
Greutate bax/palet 3,28 kg / 427 kg
Premii 2017
(recolta 2016)
Medalie de Aur – International Wine Contest Bucharest 2017
?
Acest website colectează date statistice anonimizate, conform cu politica noastră de confidențialitate.   DA - click aici pentru acord.   NU - click aici pentru dezacord.
×

Bine ați venit!

Aveți peste 18 ani?