Selecția „Clasic”
La Averești am ales să redăm Podgoriei Huși renumele pe care și-l merită. Recunoscători rodului pământului și istoriei locului producem sub colecția „Clasic” o serie de vinuri aromate, din soiurile românești cele mai îndrăgite.
BUSUIOACĂ DE BOHOTIN – CLASIC
Recolta 2019
Soi | Busuioacă de Bohotin – Denumire de Origine Controlată „Huși” |
Tip vin | Rose – Demidulce |
Areal | Domeniile Averești – Podgoria Huși |
Vie – Struguri | Strugurii au fost recoltați în 2 etape, caracterizate de niveluri diferite de coacere/maturare. |
Vinificație | Recoltarea strugurilor s-a făcut manual. Strugurii au fost macerați la temperaturi scăzute, iar presarea s-a făcut la rece. Fermentarea mustului a avut loc în vase de inox la temperaturi controlate. |
Colecție | La Averești am ales să redăm Podgoriei Huși renumele pe care și-l merită. Recunoscători rodului pământului și istoriei locului producem sub colecția „Clasic” o serie de vinuri aromate, din soiurile romanești cele mai îndrăgite. |
Organoleptic | Un vin reprezantiv, autentic, emblemă pentru Podgoria Huși. Vinul de culoare roz-somon te învăluie cu parfum de trandafir. În gust, se simt arome puternic fructate de capșună și frăguțe. Aciditatea bine integrată în corpul vinului îi conferă echilibrul perfect. Postgustul este lung şi aromat, cu un final de pere coapte şi note de busuioc. |
Servire | Bine răcit (8-10*C), savurați-l la desert alături de patiserie dulce, fructe, brânzeturi și mâncăruri ușor condimentate. |
Date tehnice | |
Alc (% vol.) | 13.70% |
Zahar (g/l) | 28 |
AcT | 5.62 |
AcV | 0.27 |
Lot | 6.1 |
Cod EAN | 5941978101113 |
Nr sticle: bax / palet | bax 12 / 528 sticle |
Nr bax / rând | bax 6: 11 bax / rând |
Nr rând / palet | 4 rând / palet |
Greutate bax/palet | 18,72 kg / 849 kg |
TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ – CLASIC
Recolta 2017
Soi | Tămâioasă Românească – Denumire de Origine Controlată „Huși” |
Tip vin | Alb – Demidulce |
Areal | Domeniile Averești – Podgoria Huși |
Vie – Struguri | Strugurii au fost recoltați în 2 etape, caracterizate de niveluri diferite de coacere/maturare. |
Vinificație | Recoltarea strugurilor s-a făcut manual. Strugurii au fost macerați la temperaturi scăzute, iar presarea s-a făcut la rece. Fermentarea mustului a avut loc în vase de inox la temperaturi controlate. |
Colecție | La Averești am ales să redăm Podgoriei Huși renumele pe care și-l merită. Recunoscători rodului pământului și istoriei locului producem sub colecția „Clasic” o serie de vinuri aromate, din soiurile românești cele mai îndrăgite. |
Organoleptic | Vin de culoare chihlimbarie cu arome imbietoare de pepene galben, iasomie și soc. Gustul este plăcut, lung cu nuanțe de miez de nucă și miere polifloră. |
Servire | Bine răcit (8-10*C), savurați-l la deserturi pe bază de fructe și brânză, dar și la mâncăruri ușor aromate. |
Date tehnice | |
Alc (% vol.) | 12.30% |
Zahar (g/l) | 22.5 |
AcT | 6.22 |
AcV | 0.26 |
Lot | 9.3 |
Cod EAN | 5941978101359 |
Nr sticle: bax / palet | 12 / 528 sticle |
Nr bax / rând | 11 bax / rând |
Nr rând / palet | 4 rând / palet |
Greutate bax/palet | 18,72 kg / 849 kg |